Thursday, March 1, 2012

MATKULTUR = ORTOMOLEKULÄR FÖDA = ARTEGEN MAT

Uppdaterad den 4 augusti 2013

Den senaste uppdateringen av det följande finns HÄR.

Det Gäller Livet :!:bokstavligt talat.

 

OM ATT NATURLIKT KOSTHÅLL = ORTOMOLEKYLÄR FÖDA = ARTEGEN MAT (mindre än 20 % kolhydrater/socker relativt normalkostens ca 60 %) = BÄTTRE OCH BÄTTRE HÄLSA. FANTASTISKTELLER :?:


BLOGGAR PÅ ENGELSKA OM DETTA BASALT LIVSVIKTIGA ÄMNE FINNS DET EN FÖRTECKNING ÖVER HÄR.

OM NORMALKOSTENS NEGATIVA HÄLSOPÅVERKAN HÄR :cry:


Livet i kött är som en öppen bokmen mååånga ”läser” bara en sida – om bl a kost och hälsa. Den evidensbaserade vetenskapen och den s k fria forskningen är ju ej så mycket att ”hänga i julgranen” (video ca 18 min) – avseende artegen föda, tyvärr tyvärr… :cry:

Ifall Du tar till Dig NÅGOT av innehållet i det följande så kan det vara bra – och ifall Du ej alls tar till Dig så är det lika bra – vad mig anbelangar. / Josef Boberg


Om essentiellt magnesium och mina hälsotips i övrigt finner Du en bit ned i texten HÄR. Om 10 + 1 sätt att förstöra en god hälsa med HÄR. Saga eller Sanning :?: Min personliga matsedel finns i slutet av den här texten.

 

”Aldrig tidigare har mänskligheten ätit så mycket socker (video ca 7 min) som nu. ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” är skriven av Ann Fernholm. Sockret triggar en inflammation som påverkar hjärta, hjärna, blodådror och muskler. Hjärt- och diabetespatienter har rekommenderats att äta mat med lite fett, när de borde följa kost med så lite blodsockerhöjande kolhydrater som möjligt.” – slut citat härifrån = UR-playintervju med Ann Fernholm.


Om de BANBRYTANDE insatserna av dr Annika Dahlqvist för LCHF-kostens genombrott i Sverige (och måhända i världen också – med bl a kostdoktorn som sin ”förlängda arm” :idea: ) – har jag samlat information om HÄR.

 

”Numera när jag ser en gravt överviktig person – så tänker jag att där går en till som håller på att SVÄLTA sig själv till döds – i meningen att han/hon lider av AKUT brist på ortomolekylär föda = artegen mat.” – slut citat härifrån.

 

”När Wi äter eller fikar normalkostigt – så stiger blodsockret tämligen omgående lååångt över normalen. Efter ca 1,5-2 timmar så har blodsockret sjunkit en bra bit under normalen – och Wi känner oss hungriga igen – även om det är gott om osmält mat i magen.

Förhöjt blodsocker är rena ”reabränslet” för bl a kärlkramp = angina pectoris (som jag bokstavligt talat åt bort med strikt LCHF-kost för ca tre år sedan. Om flera som har ”råkat ut” för samma sak HÄR, HÄR, HÄR, HÄR – och en frågeställning om detta HÄR), kärlförfettningar / förkalkningar allmänt sett, hjärtproblem (video ca 64 min), inflammatoriska processer, övervikt, diabetes typ 2, cancer, psykiska bekymmer och en uppskö av andra i dags dato mycket vanliga sjukdomar. 

Men den allvarligaste konsekvensen ÄR – att den mikrocirkulation som krävs för att ALLA cellerna i hela kroppen skall fungera på ett bra sätt – bokstavligt talat stryps – eller t o m faller bort helt – p g a temporärt och/eller permanent förhöjda blodsockernivåer.” – slut citat härifrån.

Så att hålla koll på hur blodsockret blir efter måltiderna och däremellan – med en blodsockermätare – kan vara en god idé för såväl de redan sjuka som ej minst de friska – eller :?:

 

Men framförallt – så gäller det ju att äta och dricka så mycket som möjligt av ortomolekylär föda = artegen föda = riktig mat med ”rätt” mängd (det är individuellt) av animaliskt fett och annat smarrigt = rata sammansättningen av kosten enligt normalkostens tallriksmodell = hälsobelastande blodsockernivåer = undvik sorgfälligt kolhydydraterna [framförallt potatis och rotfrukter (fast morötter, kålrötter och palsternackor i mindre mängder kan vara OK), ris, all slags pasta och bröd, gröt osv. Grönsaker ovan jord är OK - men undvik frukt !], socker (video ca 7 min) / godis och GMO-föda = GenManipulerad Organism (98 % av normalkosten ?) som stör ämnes-omsättningen = metabolismen [bl a (video ca 6 min) GMO-vete som har odlats i Sverige i mer än 100 år, enligt böckerna ”Gluten och Mjölk” av Micke Skribent och ”Nu räcker det !” - en bok om rätten att vara frisk och om forskarprestige av Ursula Jonsson. Om samverkan av vete och lättmjölk för en given ohälsa - i några få kommentarer HÄR. GMO-potatis och GMO-majs odlas också i Sverige numera - och är industriellt framställd citronsyra (E 330) ett tjänligt LivsMedel ?] – för att undvika att drabbas av bl a t ex diabetes typ 2, övervikt, hjärt- (video ca 64 min) och kärlproblem, cancer, allergi, ögonsjukdomar, depression / dystymi, demens, Alzheimers, ADHD mm – och ej minst för att må BÄTTRE och BÄTTRE dag för dag allmänt sett – som jag ser det.
Ca 20 % lägre matkostnader blir bonusen – för dom som äter ”Low CarbHealthy Fat” = LCHF-kosten :!: :roll:

I o f s så kan jag ha fel i det ovanstående – men det kan jag ej föreställa mig att jag har – därför att t ex Socialstyrelsen gillade ju LCHF-kosten i ett formellt beslut redan den 16 januari 2008 – efter ca två års grubblerier.


SvD 11/5-13 – BRA MAT KAN FÖREBYGGA VÅLD :!:
Javisst… – för det är ju ovedersägligt väl klarlagt att alkohol ger förhöjda blodsockernivåer – och att alkohol = ”Vår älskade dödsdrog – om alkohol och våld” (Kaliber 26 april 2009).

Normalkosten = kolhydrater / socker i övermått – ger precis som alkoholen förhöjda blodsockernivåer – som ju i sig ”trimmar” normalkostätaren till stress – som kan yttra sig som aggressivitet. Inget konstigt alls egentligen.

Så en kost med mindre kolhydrater / socker = t ex LCHF-kost – ger per automatik ett lugnare och mera harmoniskt beteende – som jag ser det.

I o f s så kan jag ha fel i detta också – men det kan jag än mindre föreställa mig att jag har.

 

Anm. Kostdoktorn Andreas Eenfeldt har ett inlägg om betydelsen av mat/våld HÄR – som jag kommenterade med det ovanstående 13/5-13 – men den kommentaren godkände ej hans moderator. Men på kostdoktorns forum gick det vägen.


MIN LCHF-KOST SEDAN MER ÄN TRE ÅR TILLBAKA

Före frukost
Ett stort glas vatten först av allt när jag har kommit ”ur sänghalmen” – som jag pö om pö dricker under ca 5-10 minuter. Men vattnet skall vara spolat ca fem minuter först med ”fullt ös” – därför att stillastående vatten – eller vatten utan luft ovanför ytan – är LikVatten = ”dött” vatten – som jag ser det.

Vattenledningar rengöres ju som princip ALDRIG – och hur tror Du att dom ser ut invändigt ? Hur tror Du mjölk skulle se ut – om det kom av ledningarna förorenad mjölk ur kranen istället för vatten ? Skulle den mjölken vara vit ?

Det viktigaste av ALLT för wår överlevnad är luft = andningen. Det näst viktigaste är vatten. Utan luft kan Wi ej leva särskilt många minuter – och utan vatten ej särskilt många dagar. Utan mat kan Wi leva väääldigt länge. Jag har en nära bekant som levde på luft och vätska i ca sju år – och vet då att hans intag av vätska var ej alls energidrycker, juicer osv – utan enbart vatten, te utan sötningsmedel, kolhydrater osv.

I o f s så löneslaveriarbetade han ej – och hade därför gott om tid för att vila mycket på sängen – och det gjorde han också under de här sju åren.

Anorektiker är ju också ett bevis för att Wi kan fungera tämligen normalt – utan att vräka i oss stora mängder av normalkost. Å andra sidan för ju bulimiarna i bevis – att Wi kan fungera tämligen normalt med på tok för stora mängder av normalkosten också.

Ifall Wi tankar diesel i en bensinare – så skulle den ej alls fungera – och den skulle fungera himla dåligt – ifall försökte köra med en större utspädning med diesel i bensinen. Men människans kropp kan bevisligen köras med enbart diesel = normalkost i mag- och tarmsystemet – och även i stora övermängder – och ändå fungera hyggligt bra med det. Men det får ju sina konsekvenser förr eller senare = mer eller mindre plågsamma sjukdomar och en på tok för tidig hädanfärd.

Så själv föredrar jag numera att köra min ”bensinare” med bensin = artegen föda = LCHF-kost sedan mer än tre år tillbaka. Det mirakulösa i det är att sjukdomar – som jag med normalkosten under mååånga år har ätit mig till – pö om pö har försvunnit och försvinner – bokstavligt talat.

Så visst är wåra kroppar i kött fantastiska på att ”reparera” sig själva – ifall de får artegen föda – eller :?:


Apropå att spola tappkranen ca fem minuter med ”fullt ös” varje gång man skall ha ett glas vatten – vatten till matlagning, kaffe, te osv – är ju ej särskilt ”snilligt” om man tänker på vattenmängden man då förbrukar – och kostnaden för det.

Men det bekymret kan enkelt kommas förbi – genom att när man har tagit sitt första glas om morgonen med väl spolat vatten – så fortsätter man med att fylla t ex en fem- eller tioliters plastdunk med det nyspolade friska vattnet. Men tänk då på att ej fylla den till brädden – för det skall finnas luft ovanför vattenytan.

Sen är det ju bara att ta av dunkvattnet istället för tappkranen. Det finns plastdunkar med tappkran i nederkant – ungefär som på flerliters vinförpackningar. Ett exempel på en sådan 10 l-dunk finns HÄR.

Mera om kranvatten som sådant HÄR.


Frukost

En stor matsked rysk youghurt (fetthalt 17 %)

En stor matsked créme fraiche (fetthalt 34 %)

Över det lägger jag en nypa oskalade jordnöttet (fetthalt 68 % – och jag använder fågeljordnötter. De är garanterat utan salt och kemisk preparering. Det är förbjudet att ge vildfåglar sådant. Nötterna gör också att maten blir ordentligt tuggad = saliv tillförs maten)

En matsked ekologiska kokosflingor strör jag över det hela (fetthalt 86 %)

En rågad matsked ekologiskt kokosfett (fetthalt 100 %)

En tesked honung finns med i tallriken också. Detta därför att honungen håller mitt sötsug = socker-drogen i ”schack” – och honung är nog det mest naturliga sötningsmedel som finns – som jag ser det. T ex frukt – som det ju finns mycket kolhydrater och framförallt fruktsocker i – är nog det värsta av allt att ”tugga i sig” – för det trimmar sötsuget direkt :!:

Jag var som normalkostare en riktig ”godisgris” (video ca 7 min) – i form av att jag med vällust åt mängder med kakor och bullar, rostat bröd till kaffet med marmelad på, chokladkakor osv – och allmänt sett gillade söt mat. Det kopiösa sötsuget existerar ej alls idag – och det mår jag MYCKET bättre av + att det ÄR ett ca 20 % billigare kosthåll.

Ovanpå alltihopa blir det en rågad liten tesked mellanrostat Nescafé Lyx i en halv mugg med hett vatten. En liten skvätt vispgrädde i det som ”lök på laxen”. Gissa om jag ”står mig” gott och länge på denna smarriga frukost :?:

 

Lunch
Ett löskokt ägg och 2-3 sillbitar……..

Fortsättning följer senare om min lunch, middag mm… – och tills dess kan Du njuta av att se och läsa om smarriga LCHF-recept t ex HÄR.


ALLA har Wi RÄTT att tillåta oss själva och andra att få må BÄTTRE och BÄTTRE (även ekonomiskt och politiskt ?) = leva vällustigareeller :?:

DAGS FÖR EN FRISKARE FRAMTID = WI TAR VARALIVET I KÖTT :?:

15 comments:

Viktnedgangsomfunkar said...

Hej!
Jag förstod inte riktigt din kommentar på min blogg om "riktig mat"?
Hur menade du?
/Daniela

Josef Boberg said...

Min kommentar hos Dig HÄR var: "Det gäller ju att äta ”riktig mat” för att må bra - som jag ser det."

Din hamburgare såg ju ut att var "riktig mat" - eller ?

Viktnedgangsomfunkar said...

Ja jag tycker att det är Riktig mat :)
Men jag förstod inte om du tyckte det eller om du var ironisk?
Jag lagar alltid min mat från grunden och utan socker för att hålla det så rent som möjligt :)

Josef Boberg said...

Jo... - då är Du att GRATULERA !

Alla har Wi RÄTT att må bra = leva vällustigt ! - eller ?

Josef Boberg said...

GLAAAD PÅSK ! - önskar Josef

Camilla said...

Intressant läsning.
Men jag kan inte påstå att lever som jag lär ;)
Kram!

Josef Boberg said...

Nähä... - Camilla - men det kan ju vara gott nog att sträva åt "rätt håll" - för dom som är lite yngre.

Dock... - i mitt fall så var jag "tvungen" att göra något - p g a en illavarslande kärlkramp. Den "åt jag bort" med strikt LCHF-kost på ca 10 månader = superBingo för mig som 71 år LivsErfaren.

Så var sak har sin tid - som jag ser det.

Kram ! / Josef

Steve said...

Jag kan tipsa om en bok alla bör läsa: www.kunskapskällan.se

Josef Boberg said...

Jo... - Steve - boken "De Vita Gifterna" = KÄLLAN TILL MODERNA SJUKDOMAR = ”Så påverkas Du av maten !” - av Micke Skribent - ÄR VERKLIGEN läsvärd - som jag ser det.

Josef Boberg said...


ALLA har Wi RÄTT att tillåta oss själva och andra att få må BÄTTRE och BÄTTRE (även ekonomiskt och politiskt ?) = leva vällustigare - eller :?:

DAGS FÖR EN FRISKARE FRAMTID = WI TAR VARALIVET :?:

Karpstryparn said...

Glad Påsk på dig!
Läs gärna mitt blogginlägg från idag om Påsken, det heter "Bli kannibal under påsk och andra högtider, gör en sinsats".

Josef Boberg said...

Jo... - Karpstryparn - jag gjorde det - och kött som kött ingår ju i riktig mat - som jag ser det.

Glad Påsk !

Smörblomma said...

Fin blogg, du har lagt ner en hel del arbete på den. Ska läsa mera ingående vid senare tillfälle.

Glad Påsk till dig med :)

Hanneles bokparadis said...

kanske är du inte kroppsarbetare, eller cyklar till jobbet (och inte verkar du fixa frukost till ett gäng ungar heller)? Själv står jag mej länge på ett par kokta ägg på morgonen., till lunch i alla fall.

Josef Boberg said...

Jag är folkpensionär sedan ca 8 år tillbaka.